torstai 23. tammikuuta 2014

Olipa kerran

synkkä ja myrskyinen yö syksyllä 2013 ja Jenni-Julia ja Anu saivat melkoisen spontaanin idean lähteä vuoden päästä järjestettävään uinti-juoksu kilpailuun, ÖTILLÖön Tukholman saaristoon. Helpommin sanottu kuin tehty. Todellakin.

Kilpailuun ei ilmeisesti ihan noin vain ilmoittauduttu, vaan kisajärjestäjät valitsivat hakijoiden joukosta meriittien perusteella parhaimmat tai mieluisimmat. Siinä omia meriittejämme muistellessa tulimme siihen tulokseen, ettei maratonin läpi pääseminen taida painaa kovinkaan paljon vaakakupissa, jos tulevassa kilpailussa pitäisi uida 10 kilometriä ja juosta 65. Muutaman hetken annettiin aivojen raksuttaa ja syntyikin sellainen kuningasidea että oksat pois. Lähetettiin WWF:lle sähköpostia ja kohta jo istuttiin ensimmäisessä palaverissa pandajengin kanssa. Ensin vähän jännitti, mutta aika pian kävi selväksi että tässä ollaan tekemässä jotain tosi mahtavaa, niin meidän, teidän, kuin luonnonkin puolesta. Tytöt pääsee kisaan ja Itämeri pelastetaan WWF:n kanssa yhteisen kampanjan avulla. Win Win.

Ja eipä aikaakaan kun oltiin jo pikavauhdilla kuvaamassa esittelyvideota Melina Charlotte Productionin kanssa. Sen voit tsekata täältä. Vaikka toisinaan on saatu lähettää sähköpostia sähköpostin jälkeen ja soittaa puheluita puhelun perään, niin ihanan innostunutta vastaanottoa ollaan pääsääntöisesti saatu. Kiitos siitä. Päästiin kuvaamaan Ratiopharm Arenalle ja Urheiluhallien kautta Mäkelänrinteen uimahalliin. Saimme videolle myös hyvin kiireisen vierailevan tähden, itse Pandan! Esittelyvideon äänimaailmakin luiskahti paikoilleen ihan huomaamatta, kiitos eneyetee ja Suomalainen.

Jotta ei menisi ihan kiitospuheeksi, niin laitetaan välissä hakemus itse kilpailuun. Kaikessa tekemisen riemussa toisinaan ja aika useinkin pääsi unohtumaan, ettemme vielä olleet päässeet kisaan mukaan. Hakemus meni ja piina alkoi. Ensin tuli tieto että hakemuksia on ”massive amount” ja että joukkueiden julkaisua joudutaan siirtämään yli vuorokaudella. No joukkueet julkaistiin ja mikä pettymys; Pink Seals loistaa poissaolollaan. Kilpailuun on mahdollista päästä myös ostamalla arvan. Ja sehän tehtiin. Pink Seals, numero 15. Naisten sarjassa oli sen verran vähän joukkueita, että oli noin 30 % mahdollisuus saada paikka. Keskiviikkoiltana oltiin naamat kiinni tietokoneen ruudussa yrittäen seurata livelähetystä. Numeroita alkaa tulla; 4, 12, 8. #AAAARRRRGGGGHHHHH!!!! #Maailmassa on virhe!

Nyt ei enää naurattanut yhtään. Ei yhtään. Kirottiin kaikki alimpaan helvettiin ja alemmas.

Seuraavaan aamuun mennessä järkyttävä ärsytys oli muuttunut hirvittäväksi uhoksi ja siltä istumalta Pink Seals otti ja ilmoittautui ÖTILLÖn kahteen karsintakisaan Ruotsin Utö swimruniin 31.5. sekä Sveitsin Engadiniin 12.7. Ja piruperkele sinne ÖTILLÖönhän me mennään. Onneksi olen varustettu tällaisella ainoan lapsen syndroomalla; saan aina kaiken mitä haluan. Ja kisapaikkahan me halutaan ja otetaan.
Tästä reissusta ei tule vauhtia ja vaarallisia tilanteita puuttumaan. Suosittelen kääntämään vastaanottimen myös kanavalle teampinkseals.blogspot.com ja tykkäämään meistä myös facebookissa niin pysyt ajan tasalla missä mennään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti