maanantai 7. toukokuuta 2018

Jukola tulee - Yritä nyt edes


Tämän vuoden Suppa-Jukolaan valmistautuminen alkoi jo viime kesänä, kun leireiltiin ja käytiin kisoissa Lahden maisemissa. Jukolassa on siis luvassa supikkoa niin maan perkeleesti, että Espoon kallioilla suunnistamaan oppinutta hirvittää. Viime viikonlopusta jäi onneksi käteen onnistunut tutustumisleiri Lahti-Hollola -Jukolan harjoitusmaastoihin. Siitä reissusta syntyi seuraava muistilista itselle kisaa varten. Saa sitä muutkin käyttää.
http://www.jukola.com/2018/

Älä tipahda monttuun. Jos vaan mitenkään viitsit vältellä tipahtamasta suppiin niin tee se. Tee isonkin näköisiä kiertoja. Montut ovat syviä. Jos kuitenkin on ihan pakko tipahtaa montun pohjalle, mene sinne mahdollisimman suoraan. Älä jää juoksemaan rinteen suuntaisesti, mistä päästäänkin seuraavaan teesiin…

Älä juokse rinteen suuntaisesti. Juokse harjanteen päällä tai montun pohjalla, mutta älä rinteessä rinteen suuntaan. Jos kuitenkin teet niin, sido kengät niin tiukalle etteivät ne pyöri jaloissa ja varaudu etenemään helvetin hitaasti ja olemaan ärtynyt sen vuoksi, että päätit edetä rinteen suuntaisesti.

Ole kartalla vaikka etenisit letkassa. Täällä ei meinaan paikallista itseään sitten millään jos tipahtaa kyydistä. Ota rastilla polvisuunta, tee suunnitelma ja pidä huoli, että tiedät sijaintisi koko ajan.

Luota itseesi. Nyt on semmoinen maasto, että kuka vaan voi tehdä virheitä. Paitsi sinä, koska pysyt koko ajan kartalla, tiedät mihin menet, etkä höntyile muiden perässä jonnekin mihin ei kuuluisi. Anna muiden tehdä virheet ihan keskenään.

Käy mäessä. Edes kävellen. Ratamestari luultavasti hauskuuttaa sinua vähintään muutamalla supan pohjalle sijoitetulla rastipisteellä. Mitä enemmän olet fyysisesti hapoilla, sitä enemmän olet hapoilla myös henkisesti.

Katsele alueen karttaa mahdollisimman paljon ennen kisaa. Opettele mikä on suppa ja mikä mäki.

Jos kartassa on polku, sitä on luultavasti hyvä juosta.

Älä käy Antti Tuiskun keikalla juuri ennen kisaa. Saatat saada ikävän korvamadon seuralaiseksi koko kisan ajaksi ja saattaa myös hapottaa aika paljon.

 Ja ole iloinen jos sinun ei tarvitse juosta täällä yöllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti