sunnuntai 18. elokuuta 2013

Kuntohuiputus

Alkaa olla meinaan loppusuorakunto kohdillaan. Kova ja periksiantamaton panostus lajiin on saanut jo ihan kansallista huomiota. Tänään oli vuorossa Veikkolassa Lynxin kansallinen suunnistuskisa ja kyllä loppusuoraspesialisteja hemmoteltiin. Veikkolan urheilukentän tartanit ja mondot oli valjastettu hieman päälle 100metrin huikeisiin loppukireihin kannustavaksi baanaksi. Etukäteen tietysti tutustuin viimeisen rastin sijaintiin ja leimasimen suuntaan. Ennen tartanmondolle astumista, piti tehdä pieni aidan kierto, joten oli erityisen tärkeää sovittaa askelmerkit kohdilleen. Tällä kertaa tein Kainuusta poikkeavan valmistautumisen ja pyöräilin 30km kisapaikalle ja yritin myös itse kisassa pätkiä menemään mahdollisimman reippaasti. Viimeistä edeltävä rasti oli ovelasti sijoitettu mäen huipulle aiheuttaen kohtuulisen happohyökkäyksen ennen alamäkeä ja loppusuoraa. Ennen kisaa tarkastin kentällä kellotetun naisten satasen ennätyksen, joka oli 12:20. Loppusuoraa lähestyttäessä jalat alkoi olla kaikkensa antaneet, mutta ainakin yksi uusi vaihde saatiin silmään ja spurtti alkoi. Suoritukseni huomioitiin luonnollisesti kuulutuksessa ja ansaitsi jopa haastattelun. Vaikka epäilys 12 sekunnin alituksesta käväisi mielessä, varmastikin ihan luotettava kisajärjestäjän kello oli pysähtynyt 18 sekuntiin. Näin lyhyellä matkalla se oikeutti naisten pääsarjassa suvereeniin 3sekunnin voittomarginaaliin. Miesten sarjan kärki kiskoi suoran samaan aikaan ja koko kisan tuloksista löysin vain yhden 17sekunnin sivalluksen. Tästä huikeasta kisakunnosta innostuneena menin ja ilmosin itseni 3000 ratatestiin. Pikaisella lyhyenmatikan laskutoimituksella ja tasaisen vauhdin kaavalla kolmeen tonniin tulisi näin ollen kulumaan 7:30. Ei paha.